Pages

Tuesday, 24 December 2013

About the bloggers #1

Je kent hun blogs, maar weet je ook wie er achter zit? Die vraag kwam in mij op toen ik aan dit project begon. Ik ben een aantal blogs gaan mailen of ze mee wouden werken. Daarna heb ik hun 17 simpele vragen gestuurd. Over hun blog, maar vooral over hun zelf. De blogs die ik nu interview zijn die van Julia en die van Luna, twee meisjes die vergeleken met de meeste bloggers nog best jong zijn.


Naam: Julia
Blog: Nailnerdjess
Soort blog: Beautyblog
Volgers (via bloglovin): 282
Leeftijd: 13

Naam: Luna
Blog: Luna's Lovely World
Soort blog: Alles wat ze zelf leuk vind
Volgers (via bloglovin): 295
Leeftijd: 13

Julia
1. Wanneer en waarom ben je met je blog begonnen?
Julia: Ik ben op 7 december 2012 begonnen met bloggen. Ik ben altijd al bezig geweest met make-up, nagellak en andere dingen omtrent beauty. Ook hield ik van schrijven, dus ik begon een blog!
Luna: In 2011! Ik ben eigenlijk zomaar begonnen, want ik schreef al vaak verhaaltjes maar wilde die ook aan de rest van de wereld laten zien. Nu is mijn blog wel anders: Ik schrijf echt over mijn eigen leven, outfits, beauty, dingen die ik leuk vind om te delen. Ik houd er gewoon van om te schrijven, fotograferen en creatief bezig te zijn!

2. Wat is het leukste wat je hebt meegemaakt door je blog?
Julia: Natuurlijk vind ik het ontzettend leuk dat ik regelmatig pakketjes op gestuurd krijg, maar het leukste vind ik dat ik elke dag heel veel super lieve, trouwe bezoekers krijg. Dat raakt mij echt, dat mensen mijn blog elke dag bezoeken. Daar doe ik het ook voor!
Luna: Deze zomer is een klein stukje over mijn blog in het Hoe Overleef Ik-tijdschrift gekomen, onwijs leuk! In 2014 kom ik daar alweer in. Dat ik dit soort dingen meemaak door mijn blog vind ik echt bijzonder. 

3. Heb je wel een samengewerkt met bedrijven?
Julia: Ja!
Luna: Ja, een paar keer.

Luna
4. Is je blog een bedrijf? Zo ja, wat zijn de voordelen en nadelen ervan? Zo nee, zou je dat willen en waarom wel/niet?
Julia: Nee, mijn blog is geen bedrijf. Ik zou het wel willen. Hopelijk komt die tijd nog ooit.
Luna: Nee! Dat hoeft ook niet, ik neem het niet zó serieus. Ik blog omdat ik het super vind om te doen. Verder weet ik niet precies wat het inhoudt als je blog een bedrijf is, maar het klinkt heel zakelijk, en dat heeft mijn blog niet zo, haha!

5. Wat voor tip zou je willen geven aan andere (nieuwe) bloggers?
Julia: Geef nooit op. Als je opgeeft zal je niet bereiken wat je graag wil bereiken.
Luna: Onderscheid jezelf van de rest, doe iets origineels. Er komen elke dag weer nieuwe bloggers bij die denken dat het makkelijk is om snel aan bezoekers en reacties te komen, maar dat is niet zo nu er zoveel blogs zijn. Maak een plan: Wat kan ik doen om mijn blog te laten opvallen? Verzin iets wat echt bij jou past. 


7. Wat zijn je hobby's (behalve bloggen)?
Julia: Heel veel met nagellak en make-up bezig zijn natuurlijk, hockey, piano spelen, zingen, shoppen en heel veel lachen.
Luna: Zingen doe ik graag en veel, ik volg ook zanglessen. Ik vind het ook leuk om te filmen, filmpjes te bewerken en gewoon alles wat met creativiteit heeft te maken!

8. Doe je aan een sport?
Julia: Ja! Hockey. En ik heb volleybal gedaan, maar daar ben ik mee gestopt omdat ik saaie trainers had etc..
Luna: Ja, ik dans een uurtje per week. Maar pssst, verder ben ik niet zo'n sporter, haha. 

9. Wat doe je meestal in je vrije tijd?
Julia: Natuurlijk bloggen en mijn andere hobby's doen. Daarnaast zit ik heel veel achter/voor (haha) mijn laptop en mijn kaptafel. Daarnaast spreek ik redelijk veel met beste vriendinnen af of facetime ik met beste vriendinnen.
Luna: Mijn vrije tijd is vaak gevuld met bloggen. Dat vind ik gewoon het allerleukste. En ik ben druk met school, dus dan blijft er verder niet veel tijd over. Maar als dat wel zo is, ben ik bezig met mijn hobby's, hihi (zie hierboven).

10. Hoe ziet een weekend er voor jou uit?
Julia: Uitslapen, sporten en bloggen!
Luna: Chilleeeen! Nee, elk weekend werk ik hard aan school en verder slaap ik lekker uit, ga ik logeren of bij opa en oma op bezoek. Dat soort dingen. :)

Julia
11. Hoe ziet een dagje shoppen met vriendinnen er voor jou uit?
Julia: Lekker vroeg de bus pakken, zodat we heel de dag de tijd hebben. Rond 1/2 uur gaan we naar de la place eten. Dat doen we namelijk altijd, haha. Natuurlijk super veel shoppen en heel veel winkels af gaan. Gekke kleren bij de H&M aan doen en lekker hard lachen.En dan rond half 5 weer met de bus naar huis. :-)
Luna: Jammer genoeg ga ik niet zo vaak shoppen met een vriendin, maar anders zou het gewoon zo gaan: Winkel in, winkel uit, eten, winkel in, winkel uit. Zo gaat het toch altijd? 

12. Heb je een vriendje? Zo ja, hoe lang? Zo nee, zou je dat willen? (Alleen antwoorden als je zelf wilt)
 Julia: Nope.
Luna: Nope. Ben er ook (nog) niet héél erg mee bezig, of zo. 

13. Welk opleiding doe je / heb je gedaan?
Julia: Ik doe geen opleiding ;-) (Even een berichtje van mezelf, onder opleiding verstaan we ook basis en middelbare school en ik neem aan dat je wel op school zit, pannekoek ;-) )
Luna: Ik doe 2 vwo tweetalig. 

14. Heb je contact met andere bloggers?
Luna
Julia: Ja! Eigenlijk heel veel. We hebben op whatsapp een groep met allemaal bloggers. Dat is altijd super gezellig! Kom ik thuis van school, 1000 berichten van die groep, haha.
Luna: Jaaa! In een Whatsappgroep en gewoon via Twitter of de blogs. Dat vind ik echt heel leuk omdat we allemaal dezelfde hobby hebben.

15. Naar welke stad zou je heel graag gaan?
Julia: Londen (als ik in het buitenland mag kiezen), als ik niet in het buitenland mag kiezen zou ik heel graag naar Amsterdam gaan. Het klinkt heel saai, maar ik kom daar vrijwel nooit. Ik ben er misschien twee keer in mijn leven geweest, meer niet. Ik woon er dan ook wel een paar uurtjes vandaan.
Luna: New York! Oh yes. 

16. Heb je een huisdier?
Julia: 2 visjes, Blup en Gup!
Luna: Ja, wij hebben één poes, Bella.

17. Hoe breng jij de feestdagen door?
Julia: Met familie, dat vind ik altijd super gezellig! :-)
Luna: Met familie, lekker eten en gezellig samen zijn.

Ik wil de Julia en Luna heel erg bedanken voor hun medewerking! Wil je ook meedoen aan about the bloggers? Laat dan even een reactie achter met een link naar je blog. Let op! Het gaat NIET om hoeveel volgers je hebt. Mensen met een kleine blog (zoals ik) hebben evenveel kans om erin te komen.

6 comments:

Thanks for your comment! You made my day ♡