Pages

Tuesday, 3 June 2014

Fotografie: pinhole camera

Tegenwoordig fotografeert iedereen digitaal, maar je kan foto's ook op andere manieren maken. Digitaal is natuurlijk hartstikke makkelijk, maar foto's zelf ontwikkelen is ook wel heel leuk om te doen. Op school heb ik meegedaan aan een project waar we zelf foto's gingen nemen met een pinhole camera. Het was aardig lastig, maar wel heel leuk!
Op de eerste foto kan je duidelijk zien dat het mijn benen zijn, maar bij de tweede foto moet je toch nog even wat beter kijken voordat je mij erin herkent. De tweede foto is namelijk iets te lang belicht, waardoor hij veel te wit is geworden.
Misschien is het je al opgevallen dat er iets niet helemaal klopt aan de foto. De schaduwen zijn licht en de lichtpuntjes zwart. De foto's zijn namelijk negatief bewerkt omdat de originele foto ook negatief is. Hieronder zie je de originele foto's.


Bij een pinhole camera heb je een soort van doos die aan de ene kant open is en aan de andere kan een klein gaatje heeft waar je een glazen lens (en soms een diafragma) voor doet. In het midden stop je het foto papier wat nog gesloten is omdat er geen licht op mag komen. Dan maak je ergens een foto van door het foto papier heel even aan het licht bloot te stellen. Daarna ga je weer terug naar de donkere ontwikkel kamer om de foto te ontwikkelen. Het is een beetje onduidelijk uitgelegd, maar ik hoop dat je het snapt!

Wat vind jij ervan?
Liefs, Hanne

0 comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! You made my day ♡