Pages

Thursday, 13 February 2014

Gastblogger: Haute Gothure

Heel mijn middelbaar en hogeschool door liep ik rond in gothic kleren, namelijk lange zwarte rokken met topjes die wijde mouwen hebben en af en toe een korset er bovenop. Alles was zwart, maar soms ook gecombineerd met rood en paars. Goths dragen niet alleen maar zwart, dat is een fout vooroordeel, maar voor velen is het wel een basiskleur. 
Ik draag gewoon graag zwart omdat het iets mysterieus en chiques tegelijk heeft.


Met ouder te worden en op de arbeidsmarkt te staan, probeer ik mijn stijl wat aan te passen naar een meer "commerciële" look. Niet evident voor iemand met een uitgesproken smaak als ik.
Ik zoek dus een combinatie van goth/rock met glam.

Een style icoon voor mij is Astrid Bryan, een Belgische bekendheid die werkt voor een blog in de USA.

Ook door mijn passie voor mode bekijk ik mijn stijl op een heel andere manier. Zo zie ik op de catwalks van de grote designers ook heel veel donkere outfits passeren. Ik noem het de Haute Gothure.
Daarover wil ik graag meer uitleg geven.Om te beginnen wil ik jullie een paar voorbeelden tonen van designers die gespecialiseerd zijn in de gothicstijl, zoals het maken van korsetten en historische jurken. Ik denk dat ik in de toekomst ook meer deze richting uit wil gaan, al zou het fijn zijn als er ook meer draagbare mode tussen zit, om overdag te dragen.

Bibian Blue is één van de eerste ontwerpsters die ik ontdekte dankzij mijn modellenwerk, al heb ik nog nooit ermee kunnen shooten. Net zoals de rest trouwens. Bibiana C. Berenquer is van Barcelona, ze is zeer gekend en professioneel in haar genre. Verschillende artiesten van deze subcultuur hebben al haar ontwerpen gedragen tijdens hun optredens en ook zijn ze wel eens te zien in fashionbladen zoals de Vogue. Elk jaar komt ze met een zeer unieke collecties waarvan haar korsetten het belangrijkste onderdeel is. Ze verwerkt ze op een manier die wij niet gewoon zijn om te zien, zelfs niet als goth die een lade vol korsetten heeft. Ik bewonder haar stijl en kunde enorm, en hoop om ooit even goed te worden als zij.
Iemand die zeer gelijkwaardig is, is de Spaanse Maya Hansen van Madrid. Ook zij is zeker niet onbekend in de fashion industrie en celebrities zoals Lady Gaga droegen al haar ontwerpen. Zij is net iets minder darkish dan Bibian Blue. Ze past misschien zelfs nog beter tussen het rijtje van de Haute Couture designers. Ook haar bridal collectie vind ik zeer mooi.
Rachel Forbes heeft wel zeer aparte stijl, hoe duisterder hoe beter lijkt mij. Met haar label, genaamd The Imaginarium Apparel, is ze wel zeer gekend tussen de Belgische en Nederlandse alternatieve modellen. Al zie ik niet veel nieuwe collecties online komen sinds de allereerste keer dat ik op haar site terecht kom, maar misschien maakt ze ook dingen op aanvraag, al is mij dat niet duidelijk. Binnenkort is er in België een Gothic Happening en daar zullen een paar modellen, waarvan twee die ik persoonlijk ken, haar collectie dragen.


Zo heb ik jullie al even geïntroduceerd met de topdesigners uit de Gothicgenre. De volgende keer ga ik nog dieper in op het begrip “Haute Gothure”, met voorbeelden uit de fashionwereld zoals wij die kennen van op de fashionweeks.Tot dan!
Liefs, Sharon

0 comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! You made my day ♡